Veramaris gaat voor groei op Biotech Campus Delft

Eén van de bedrijven die in het Beyerinck Center een plekje hebben gevonden is Veramaris. CEO Karim Kurmaly: “Dit is een inspirerende werkplek voor jong talent.”

Veramaris werd in 2018 opgericht als gelijkwaardige joint venture van DSM en Evonik.

Het bedrijf produceert op biotechnologische wijze algenolie met omega3-vetzuren. Dit wordt gebruikt als diervoeding, vooral voor kip en kweekzalm. Deze duurzame voeding zorgt voor gezonde omega3-vetzuren in het eindproduct. Met Pasen liggen de eerste zalmen gekweekt met algenolie in Duitse en Franse supermarkten.

“Wij zijn als startend biotechnologiebedrijf precies de doelgroep van de Biotech Campus Delft”, zegt Kurmaly. “We hebben twee fabrieken in Slowakije en South Carolina in Amerika waar we relatief kleinschalig produceren. Daarnaast hebben we een grote fabriek in Nebraska in Amerika. Daar hadden we ons hoofdkantoor ook kunnen vestigen. Maar we zitten hier bovenop de doorontwikkeling van de algen en van het biotechnologische proces. Dat is erg belangrijk voor ons; de onderzoekers in het DSM Biotechnology Center verbeteren de kern van ons proces. Daardoor verbetert de opbrengst en kan de productie sneller groeien.” 

Over de streep

Kurmaly roemt de positieve sfeer en uitstraling van de locatie en de gebouwen. “De eerste indruk telt. De sportschool en het bedrijfsrestaurant zijn prachtige faciliteiten. Voor startende, kennisintensieve bedrijven zijn netwerken, samenwerken en samen ontwikkelen erg belangrijk. Daar is het hier letterlijk voor gemaakt. Het is de bedoeling dat wij nog flink gaan groeien. En wanneer je talent wilt aantrekken, trekt deze locatie kandidaten al half over de streep. Hier willen mensen graag werken.”

Zelf is Kurmaly met zijn gezin overgekomen uit Singapore om in Delft aan de slag te gaan. “We vinden het fietsen hier geweldig. Delft ligt in een heel open en uitnodigende omgeving. We hebben het hier erg naar ons zin.”