Van Iterson House biedt groeiend Planet B.io de ruimte

Van Iterson House biedt groeiend Planet B.io de ruimte

Op 7 september 2023 opende het Van Iterson House de deuren op de Biotech Campus Delft. Het is het tweede gerenoveerde multi-tenant gebouw onder de vlag van Planet B.io. Het vormt de thuisbasis voor start-ups en scale-ups in industriële biotechnologie en ‘food tech’. “We liggen twee jaar voor op schema”, vertelt community manager Eline Reijmerink. “Planet B.io groeit sneller dan verwacht.”

Het Van Iterson House is de nieuwe naam van het voormalige R&D-gebouw van dsm-firmenich op de Biotech Campus Delft. “Prof. dr. ir. Van Iterson is één van de grote namen uit de Delftse wetenschap”, vertelt Eline Reijmerink. “Hij was biomathematicus en botanicus en stond samen met de professoren Beijerinck en Kluyver aan de basis van de wereldberoemde 'Delft School of Microbiology'. Van Iterson was medeoprichter van TNO én van de TU Delft Hortus Botanicus. Hij werkte nauw samen met de Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek. We vinden het eervol dat we dit gebouw naar hem mogen vernoemen.”

1800 m2 aan kantoren en labs

In het Van Iterson House is plek voor biotechbedrijven die het voortouw nemen in de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor een circulaire, biogebaseerde toekomst. Planet B.io zorgt ervoor dat deze organisaties faciliteiten en ondersteuning krijgen om te groeien. “Er zijn kantoor- en vergaderruimtes en vijftien splinternieuwe laboratoria. Daarnaast hebben onze huurders toegang tot gemeenschappelijke voorzieningen, zoals bijvoorbeeld een autoclaaf, een ijsmachine en een brandwerende chemiekast. Ze hoeven die dus niet allemaal zelf aan te schaffen. Nog belangrijker is dat ze deel gaan uitmaken van ons uitgebreide netwerk van bedrijven.” dsm-firmenich en de Provincie Zuid-Holland financierden de verbouwing. Ook de gemeente Delft en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag leverden een bijdrage.

Nieuwe plannen

Op dit moment heeft dsm-firmenich nog een etage van het Van Iterson House in gebruik. Zodra het nieuwe Taste Texture & Health hoofdkantoor klaar is, komt deze ruimte vrij voor nog meer nieuwe bedrijven. Reijmerink verwacht dat het Van Iterson House snel volledig bezet zal zijn. “Maar voor daarna hebben we alweer nieuwe plannen”, lacht ze. “Samen met investeerder ASR Dutch Science Park Fund zorgen we ervoor dat iedereen die wil bijdragen aan de biogebaseerde, circulaire economie van morgen, hier de kans krijgt om dat te doen.”

Geïnteresseerd in de mogelijkheden bij Planet B.io? Neem contact op met Eline Reijmerink via eline.reijmerink@planet-b.io.