De ‘buren’ op bezoek

Op 12 november 2019 bezocht het voltallige College van Burgemeester en Wethouders van Rijswijk, samen met een flinke afvaardiging van de Gemeenteraad, de Biotech Campus Delft. Locatiedirecteur Fedde Sonnema opende speciaal voor deze groep ‘s avonds de deuren van het Grote Kantoor. “Tot dusverre waren de contacten vaak beperkt tot (leden van) het College”, zegt hij. “Het was heel plezierig om nu ook de raadsleden te mogen vertellen over de ontwikkeling die onze locatie doormaakt tot campus voor open innovatie in industriële biotechnologie.”

Rondleiding

College en Raad kregen een rondleiding langs de tentoonstelling over 150 jaar Gist en Micropia. Aan de hand daarvan lichtte de locatiedirecteur toe wat biotechnologie kan betekenen voor bijvoorbeeld de energietransitie en het bereiken van de klimaatdoelstellingen.

Elkaar leren kennen

De gasten waren zeer geïnteresseerd in het monumentale pand,
de industriële geschiedenis en de toekomst. Er kwamen levendige gesprekken op gang over wat Rijswijk en de Biotech Campus Delft voor elkaar kunnen betekenen. “Met de ontwikkeling van de campus tot hub voor open innovatie, verwachten we zo’n dertig nieuwe bedrijven aan te trekken. Dat creëert honderden nieuwe banen”, aldus Sonnema. “Het zou zomaar eens kunnen dat de toekomstige werknemers in Rijswijk willen gaan wonen.” Hij besluit: “Als je elkaar goed kent, kun je op zoek naar manieren om elkaar te versterken. Daar hebben we met dit bezoek een goede stap in gezet.”

Foto: College van Burgemeester en Wethouders Rijswijk en afvaardiging Gemeenteraad