150 jaar locatie Delft: Architectuur, historie en nieuwe technologie

In 1869 startte de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek met het maken van bakkersgist en brandspiritus. Sindsdien heeft de fabriek allerlei producten op de markt gebracht, zoals antibiotica. Al die tijd vormde fermentatie de kern van de productieprocessen. Vanaf september viert DSM Delft 150 jaar productie met biotechnologie. Gisten, schimmels en bacteriën in de hoofdrol!

Op 5 september vindt het officiële openingsevenement van het jubileumjaar plaats voor relaties en genodigden. In de drie maanden daarna is iedereen van harte welkom om de tentoonstelling te bekijken in het monumentale Grote Kantoor. Dat gebouw is op zich een bezoek al meer dan waard. Het is bereikbaar vanaf de ingang aan de Wateringseweg.

In dit Grote Kantoor is een expositie over de Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek en oprichter Jacques van Marken te zien. De tentoonstelling biedt een inkijkje in het fascinerende verleden van de fabriek. Ook het heden en de toekomst van de locatie komen aan bod.

Heel anders, maar minstens zo spectaculair is het 'Micropia/DSM Experience Center'. Daar openen DSM en Artis Micropia de deur naar de intrigerende wereld van microbiologie en biotechnologie. Kijk voor een voorproefje alvast op www.micropia.nl. Geïnteresseerd in architectuur, geschiedenis en spectaculaire technologie? Prik vast een datum in uw agenda!